Verzilvering

Verzilvering

Verzilvering is te vergelijken met het vergrijzen van de mens. Als de mens ouder wordt, wordt hun haar grijs. Campbelli's die verzilveren, krijgen ook steeds meer grijze/zilveren haren. Niet alle campbelli's verzilveren en ook niet allemaal even snel en even veel. Hoe dit precies in elkaar zit, weten we nog niet. Wellicht is het erfelijk, maar hoe dit dan vererft, zijn we ook nog niet achter. Het is wel interessant om zo'n verzilveringsproces te volgen.

Hieronder zie je een wildkleur vrouw uit mijn A-nest (geboren op 26 oktober 2009) en een argente vrouw uit mijn B-nest (geboren op 13 november 2009). Beide van dezelfde ouders. Op deze foto's lijken ze nog gewoon wildkleur en argente.

Voor_01.jpg

In november 2010 hebben we opnieuw foto's gemaakt van deze twee vrouwen. Ze waren toen dus één jaar oud en je kunt goed zien dat de ene sneller verzilverd dan de ander. Terwijl twee broertjes van hen helemaal niet verzilveren. Het wildkleur vrouwtje is op haar rug al helemaal wit, terwijl haar argente zusje alleen een wit vlekje op haar kont heeft.

Eerste_fase_01.jpg

In augustus 2011, bijna nog een jaar verder, de vrouwen zijn nu 1 jaar en 9 maanden. Het wildkleur vrouwtje is bijna helemaal wit. Ook haar snoetje is enorm verzilverd en het lijkt zelfs wat op opal. Het argente vrouwtje is ook een stuk witter geworden, de vlek is groter geworden, maar haar snoetje heeft nog helemaal geen verzilvering.

Tweede_fase_01.jpg

Keer terug naar het artikelen overzicht.